KAJ-KUSTOŠIJA 2019

Festival  je održan 24.11.2019. u  Centru za kulturu i film  Exit, Ilica 208 u Zagrebu sa početkom u 19 sati. Dvorana Exit bila je puna do posljednjeg mjesta. Izvođači koji nisu momentalno bili na pozornici a nisu stali u garderobu morali su prestajati događaj.

Za Festival kajkavske poezije pristiglo je 68 uradaka od kojih samo najboljih 12 je pročitano, a od toga  tri nagrađena.

Poeziju su čitali Eva Kerber Pile, novinarka i dramski umjetnik Zvonko Novosel.

Na 28. Festivalu „Kaj Kustošija“  u glazbenom dijelu nastupili su:

KUD Kustošija tamburaški sastav i pjevački ženski zbor , Ansambl „Žalac“ , KUD „Stari grad“ Lukavec,  ansambl i tamburaški orkestar.

Odluku o najboljim radovima donio je četveročlani žiri , profesori  hrvatske književnosti  prof. Željka Augustinović, prof. Ljiljana Behaim, prof. Emilija Centner-Čižmešija i dipl. ing. el. Vladimir Očić.

Prva nagrada je „Šljiva pred bakinom hižom“ autor Nada Starčević Lopac,  2.“ Obločec“, autor Tibor Martan, a 3. „Strgana krila“ autora Aleksandra Horvata.

HSPD Sljeme Šestine, folkloraši i  tamburaši

OŠ Kustošija  (5.c razred) izveli su igrokaz PURGERNJAK DOBRI DUH ZAGREBEČKI.

Pokrovitelj Festivala je SKUPŠTINA GRADA ZAGEBA

Organizatori  KUD Kustošija,  Društvo Kustošijanaca

suorganizatori: Grad Zagreb, Centar za kulturu i film August Cesarec, Zagorski list i portal Zagorje com,  Radio Sljeme i Radio Kaj, Zagreb.

Ljiljana Peršinec