EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

EUROPSKITJEDANMOBILNOSTI održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

Društvo Kustošijanaca tradicionalno se pridružuje akciji Europskog tjedna mobilnosti iz više razloga.

Kao prvo u tom tjednu točnije 18.09. obilježavamo Dan Kustošije.

Drugo Kustošijanci imaju slavnu biliklističku povijest, posebno u prvoj polovici XX stoljeća, stoga biciklistama u čast organiziramo biciklističku trku u Kustošiji.

Na kraju u potpunosti podržavamo inicijativu.

Društvo Kustošijanaca za 2019. godinu dobilo je Zahvalnicu grada Zagreba za organizaciju Biciklističke utrke povodom tjedna Europske mobilnosti.

Kao i prijašnjih godina tako smo i 2018. i 2019. godine organizirali biciklističku utrku za djecu iz okolnih osnovnih škola s područja VGČ Črnomerec i Stenjevec. Natjecanju se prijavljuje cca stotinjak učenika koji se natječu po razredima.

Organizacija utrke je prilično zahtjevna i u nedostatku smo s volonterima koji bi pomogli u organizaciji i osiguranju utrke.

Ovom prilikom pozivamo roditelje čija se djeca natječu povodom tjedna Europske mobilnosti a voljni su pomoći u organizaciji i podizanju stupnja sigurnosti utrke da nam se jave u Društvo Kustošijanaca Ilica 259 ponedjeljkom od 19-20h ili na mob 091 254 9891 tjedan do tri tjedna prije utrke radi raspodjele dužnosti.

Posebno se zahvaljujemo djelatnicama ambulante u Kustošiji koje svake godine organiziraju dežurstvo i prvu pomoć za vrijeme utrke. Naravno da i 2020. god. očekujemo suradnju.

Vladimir Očić