GRMI GRMA 2014

Drage Kustošijanke i Kustošijanci!

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo kako je 31.05.2014 I 01.06.2014 uspješno realiziran drugi po redu kulturno ekološki festival Grmi Grma.

Festival se održao na području parka šume Grmoščica . Ove godine smo imali i humanitarni dio programa u obliku turnira u street basket (košarka tri na tri) i u stolnom tenisu. Svi prijavljeni su kotizacijom od 50 kuna podržali liječenje našeg mladog Kustošijanca Kristijana Horvata koji boluje od teške bolesti odumiranja živaca. Simboličnom gestom htjeli smo pokazati kako zajedno možemo mnogo više nego sami pojedinačno.GRMI GRMA4

Ovogodišnji festival organiziran je u suradnji triju udruga. Društvu Kustošijanaca pridružila se udruga Pjetlić Zlatokrijestić i Kulturni klub O`grada koji djeluje na području Kustošije. Zajedničkim snagama osigurali smo bogat kulturno umjetnički program kroz koji smo djeci i odraslima ponudili raznolike radionice izrade recikliranih igračaka, loptica za žongliranje te uživanje u glazbenom sadržaju koji su za nas spremili mladi umjetnici.

Kao i svake godine festival je započeo ekološkom akcijom čišćenja parka šume Grmoščica.GRMI GRMA2

Skupili smo dosta glomaznog i građevinskog otpada koji nekolicina konstantno dovozi na područje šume smatrajući je svojevrsnim deponijem. Festival je ujedno i apel institucijama da razmotre taj ekološki problem koji utječe na sve nas. Postoje ljudi koji žele očuvati ljepotu prirode kojom smo blagoslovljeni i trebamo ju poštivati kao što poštujemo sami sebe. Nažalost akciji čišćenja Grmoščice odazvao se jako mali broj Kustošijanaca, a posjetili su nas dobrovoljci iz raznih dijelova grada kojima je glavni motiv očuvanje prirode i poboljšanje kulture društva u kojem živimo.

Nadamo se da će se budućim akcijama priključiti veći broj Kustošijanaca kako bismo postigli podizanje ekološke svjesnosti i zadovoljili glad za kulturnim sadržajima.

Uskoro ćete biti obavješteni o novim akcijama koje spremamo kako bismo zaista poboljšali kvalitetu života u Kustošiji. Hvala svima koji su se odazvali ovogodišnjem festivalu Grmi Grma i svojim sudjelovanjem dali doprinos što boljoj realizaciji.

GRMI GRMA3

Grmoščica je srce i pluća našega kvarta, dajmo joj da diše!

Anna Kovač