22.03.2014 Skupština DVD Brezovica

Po upečatljivom nastupu Muškog komornog zbora Društva Kustošijanaca na Skupštini DVD-a Kustošija 15.02.2014 u sportskoj dvorano OŠ Kustošija zamoljeni smo od predstavnika DVD-a Brezovica da nastupimo i na njihovoj skupštini 22.03.2014 u Brezovici.

Pozivu smo se odazvali u najiskrenijoj namjeri. Po dolasku u Brezovicu, za vrijeme dok smo se uvježbavali za nastup, pojavilo se lokalno kulturno umjetničko društvo kao i predstavnik DVD Brezovica koji nas je obavijestio da mi ne pjevamo Državnu himnu nego njihov KUD. Na pitanje čemu su nas onda uopće zvali, odgovorio je da ako želimo pjevati Državnu himnu neka pjevamo s njihovim KUD-om.

Nakon što je KUD Brezovica izveo Državnu himnu mi smo otpjevali službenu Vatrogasnu himnu i bez pozdrava napustili DVD Brezovicu i njihovu godišnju skupštinu.

Nekim članovima zbora je bilo žao jer su naši Vatrogasci članovi DVD Kustošija došli u pomoć DVD Brezovica i kuhali gulaš.

Žao nam je što nitko od nas nije imao fotoaparat da koliko toliko obilježimo događaj i skromni nastup.

DVD Brezovica je unajmio službenog fotografa, nažalost iz DVD-a  se nitko još nije javio, i ponudio slike sa skupštine.

V.Očić